Restauranger i Warszawa

Utforska maten i Warszawa

Rödkål och rödbetssoppa är något som kommit att förknippas enormt mycket med traditionell polsk mat. Självklart har det polska köket mycket mer att erbjuda än just detta. Vilket märks på den variation av restauranger som numera finns runt om i staden. Detta inkluderar även internationell mat som franskt, italienskt och kinesiskt. Oavsett om det är traditionell mat som du är ute efter eller något i en modernare tappning så finns det gott om valmöjligheter. Bakelser och kakor är något som du absolut inte kan gå miste om du liksom många polacker älskar sötsaker.

Gdansk kändaste restaurang
För Warszawabor behöver inte U Fukiera någon direkt presentation då den är en av de mesta kända restaurangerna i stan. En blandning av polska och europeiska rätter med stor kvalitetsstämpel. Kändisar som synts bland restauranggäster har varit den brittiska Prinsessan Ann, modellen Claudia Schiffer och Drottning Margrethe av Danmark.

Traditionella rätter i mysig miljö
Den renoverade villan som Dom Polski ligger i är från innan kriget och bjuder på en mysig miljö för sina gäster. Belägget i distriktet Saska Kepa serverar man på denna restaurang främst polska traditionella rätter.

Piroger i mormors sommarstuga
Ingen kan åka till Polen utan att ha ätit minst en pierogi. Zapiecek är ett ställe som specialiserar sig på piroger i en miljö som får en att tänka på mormors mysiga sommarstuga. Det här är ett riktigt omtyckt ställe med många variationer av rätten. Om det inte finns några sittplatser, vilket inte borde vara förvånande, så har de även en take away-service.

Innovativ mat
Senses är ännu en välrenommerad restaurang med fokus på Polen. Ledordet för detta etablissemang är innovation. Här kommer du inte hitta några vanliga menyer utan får istället tre olika avsmakningsmenyer, som erbjuds i formaten: tre-rätters, sju-rätters och tio-rätters. En tre-rätters måltid serveras även under lunchtid för ett billigare pris.

Frukostalternativ
Om hotellfrukosten kanske inte riktigt faller i din smak kan du pröva den som serveras på Restauracja 99. Frukosten serveras mellan måndag till fredag. Du kan välja mellan tre olika sorter som är en traditionell engelsk frukost, en söt variant och en hälsosam frukost.

Blikle Café är verkligen ett ställe som man verkligen ska besöka. Med flera sorters kakor och desserter är det här ett paradis för den som gillar sötsaker. De har öppet sent på kvällen och det går även att få både frukost och lunch här. Den före detta franska presidenten Charles de Gaulle var en stamkund som ofta kom hit för att köpa munkar medan han var i Warszawa.

För kaffeälskaren
Café Bar Bla-Bla är för dig som vill pröva på något nytt i kaffeväg. Vodka med äppeljuice inuti en kaffedrink? Det finns garanterat annorlunda kombinationer som serveras på detta kafé/bar. Kaféet har helt enkelt bestämt sig för att satsa på kaffesorter som kommer från andra länder än de stora kaffeproducenterna.

Ibland kan man lida av lite beslutsångest och vet inte riktigt vad man vill äta eller dricka, vilket gör Colombia coffee, lunch & cocktailbar till ett ställe som kan tillfredsställa alla i resesällskapet. På första våningen möts du av baristor och på andra våningen bartenders. Mot en bakgrund av vardagliga foton från Colombia kan ni slå er ner med en kombination av olika drycker och tilltugg.

Bra hotell i Warszawa >>